MUZIEK

Toine Scholten music  – hij is een Haagse gitarist en vocalist die zijn inspiratie haalt uit Blues en Jazz.  Momenteel is Toine bezig met zijn debuutalbum “Diversity” en daarnaast reist en speelt hij door heel Europa. Hij verbreedt zijn Blues- en Jazzroots door verschillende muzikale gebieden te onderzoeken. Eerder heeft Toine Scholten music gespeeld bij
DWDD en was hij onderdeel van de talentenshow The Best Singer-Songwriter. Tevens stond hij in het voorprogramma van onder andere Robben Ford, Matt Scofield en Cory Henry. Op dit moment verzorgd Toine de supporting acts voor gitarist Erwin Java (bekend van o.a Herman Brood, Cuby and The Blizzards) die met zij band King Of The World door Europa toured.

The Jacobean – een indie rock act samengesteld door Frederico Lux.
De wortels van The Jacobean liggen in Italië, maar tegenwoordig is de thuisbasis Nederland. Inspiratie voor de muziek wordt gehaald uit de indie sounds van de 2000s, akoestische klanken en klassieke rock ’n roll. The Jacobean creëert catchy riffs en melodieën gecombineerd met diepgaande en analytische teksten.

https://www.facebook.com/tjacobean/

The Adrian & Laurie Duo –  een formatie van twee aanstormende talenten op muzikaal gebied die samen een wereld vol dualiteiten en tegenstrijdigheden verkennen door middel van een muzikaal gesprek. Geïnspireerd door de menselijke relaties in een wereld waar we juist steeds meer los van elkaar komen te staan, reflecteert de muziek van The Adrian & Laurie Duo deze nieuwe vorm van identiteit. De wortels van hun muziek liggen in de traditionele jazz en klassieke stukken, maar worden sterk beïnvloed door folkloristische melodieën. Zelf omschrijven ze het eigenlijk het beste: “a musical fusion which intends to bring the public into an intimate and organic setting where they are able to convey their message honestly.”

Stuck Between – Dit is Barend Spaan, een Songwriter-Electronic act. Normaal treden ze met z’n drieën op, maar voor Storks Instores zal Barend solo zijn opwachting maken. Gekenmerkt door songwriter storytelling, complexe melodieën, sterke zang en elektronische warmte, brengt Stuck Between een nieuwe sound de wereld in. Belangrijke muzikale invloeden zijn Bon Iver, Nine Inch Nails en Depeche Mode.

https://www.facebook.com/StuckBetween/

Something like Sunshine – Het duo Teddy Macrander en Aina Qvist wordt geïnspireerd door artiesten als Dixie Chicks, John Mayer, Ilse de Lange en Taylor Swift. Hun genre is een combinatie van country, pop & folk en zingen veel tweestemmig.

https://www.facebook.com/SomethinglikeS/

Rascal – Een jong en opwindend duo dat zijn kern vindt in de pop- en rockmuziek. Het repertoire kenmerkt zich door invloeden van bekende bands als Kings of Leon, Racoon, Pearl Jam, Train, Foo Fighters en andere pop rock uit de jaren 90 met een ruig randje. Deze invloeden komen ook terug in hun oorspronkelijke materiaal.

https://www.facebook.com/rascaltheband/

Oliver Cried Wolf – Vier compleet verschillende muzikanten die één geheel maken met als resultaat dromerige indiepop met jazzy invloeden. De mannen van Oliver Cried Wolf hebben elkaar ontmoet op de muziekacademie in Rotterdam. Wat begon als een soloproject van singer-songwriter Floris Olivier ontwikkelde zich al snel tot een band waarin elk lid zijn eigen creativiteit kwijt kon. Afhankelijk van de setting, speelt de band zowel elektronisch als akoestisch. Of het in een drukke kroeg is of een stille huiskamer, Oliver Cried Wolf weet overal zijn stem te laten horen.

https://www.facebook.com/OliverCriedWolf/

Mihael Hrustelj – de Sloveense muzikant Mihael mixt zijn unieke gitaarspel op nylon snaren en tokkelen met zijn stem en zelfgemaakte elektronische drum en andere bijzondere muzikale gadgets. In zijn composities combineert hij de traditionele muziek van de Balkan met andere genres en neemt hij je mee op een muzikale reis. Vaak treedt Mihael op in een band, maar voor Storks Instores zal hij solo zijn opwachting maken.

https://www.facebook.com/MihaelHrusteljMusic/

 

Miguel Sucasas Music – Miguel is een jonge saxofonist geboren in Spanje. Hij heeft zijn muzikale projecten overal in Europa uitgevoerd op prestigieuze muziekfestivals. Momenteel woont hij in Den Haag, waar hij regelmatig optreedt met zijn muzikale bands. Voor zijn optreden op ons festival zal hij samen spelen met een gastmuzikant.

https://www.facebook.com/MiguelSucasas/

Madison & Haigh – Een singer-songwriter duo uit Den Haag. Laat je meenemen in hun muzikale verhaal, geïnspireerd op zowel eigen ervaringen als alledaagse dingen die je aan het denken zetten. Geïnspireerd door verschillende genres, is er een diversiteit aan invloeden in de muziek terug te vinden. Ook zijn in de set enkele verrassende covers te vinden, die in een geheel eigen Madison & Haigh-jasje gestoken zijn.

https://www.facebook.com/MadisonHaigMusic/

Lyudmil Krumov – de Bulgaarse gitarist die wereldwijd al met vele gerenommeerde jazz artiesten heeft gespeeld. Lyudmil Krumov is als gitarist gespecialiseerd in contemporary jazz en world fusion. In zijn stijl combineert hij diverse technieken in het gitaarspel en laat je als luisteraar al snel merken dat hij zijn instrument tot in de puntjes kent. Zijn Bulgaarse roots komen terug in zijn gitaarspel, maar ook invloeden van Indische en Turkse muziek zijn te herkennen.

https://www.facebook.com/Ludmil-Krumov

Lena Liza – deze Haagse singer-songwriter zal haar opwachting maken tijdens het festival.
Lena Liza bouwt al enige jaren aan de weg en is een muzikant met vele facetten. Ze treedt zowel solo op, als met een band, en haar muziek wordt duidelijk door veel verschillende genres beïnvloedt. Het is een heerlijke mix van jazz, pop, electronic en zelfs reggae.

https://www.facebook.com/lenalizamusic/

Koen van der Linden – Met zijn Koen van der Linden Quartet en Koen van Der Linden Jazz Band is hij ondertussen een bekende naam in Den Haag en laat hij regelmatig van zich horen in De Gekke Geit. We zijn heel trots dat hij nu ook een onderdeel is van onze debuut editie.

King Miles – Met hun voorliefde voor indie en een bak aan inspiratie hebben zij de koppen bij elkaar gestoken voor een nieuw project. Het resultaat: oude zielen in de wereld van vandaag – de catchy vibe is nooit ver weg. De songs vormen de drijvende kracht achter de band en ja, daar draait het te weinig om in deze onverbiddelijke wereld, als je het de jongens vraagt. Kritisch blijven en ambities koesteren op het ultieme raakvlak.

https://www.facebook.com/kingmilesmusic/

James Burki – Naast het feit dat James de bassist is van The Navigators, bouwt hij ook solo enorm aan de weg: begin 2017 zag zijn debuutsingle ‘Brother, We’re Here to Dance’ het levenslicht. Het refrein van dit nummer kwam voort uit een avondje stappen met vrienden, zoals hij zelf vertelde in een interview met 3VOOR12 Den Haag. Jong zijn, naïef zijn, de liefde en optreden zijn belangrijke energie- en inspiratiebronnen voor James en dit weerklinkt ook in zijn muziek.

https://www.facebook.com/James-Burki

Given – Ontstaan in 2008 rond zanger/gitarist Rogier Brinks en percussionist Remy Simon, heeft Given de ‘Blues from the Hague’ intussen gespeeld van Delft tot Den Helder, van Amsterdam tot Rotterdam, van Coevorden tot Scheveningen, van Spuiplein tot Prins Hendrikplein, van poptempels tot in de de lift, en van festivals tot in het verzorgingstehuis. Echter: “Als blues niet je ding is, kan Given toch zeker vermaken. De nummers zijn afwisselend, met verschillende ritmes … Net een tikkie anders”, aldus 3VOOR12.

https://www.facebook.com/givenband

Federica Lorusso – (componist, pianist en zangeres) ontmoette Alessio Calore (bass) en Lorenzo Mastrogregori (drums) in 2016 op het Koninklijk Conservatorium – Royal Conservatoire in Den Haag. Er ontstond als snel een muzikale samenwerking en uiteindelijk was het Federica Lorusso Trio geboren. Muzikale inspiratiebronnen voor het trio zijn pianisten en componisten als Thelonious Monk en Kenny Barron. Eerder trad het Federica Lorusso Trio al op in in binnen- en buitenland op festivals en in clubs als Jazz’in De GrachtJazz in de HavenJazzcafé DizzyDe Twee Spieghels en binnenkort dus ook tijdens Storks Instores.

https://www.facebook.com/FedericaLorussoTrio

Fabian – Met zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter, een optreden in DWDD en het verzorgen van het voorprogramma voor Eric Bibb heeft deze veelzijdige muzikant met Spaanse roots zijn kwaliteiten al veelvuldig laten blijken.
De muziekstijl van Fabian is niet in één woord samen te vatten, maar invloeden van Blues en Americana vormen de rode draad die door zijn nummers verwezen zit. Radiozender Arrow Classic Rock verwoordde het eigenlijk het beste: “wat ons betreft in de hoofdklasse van de Nederblues. Gevoel, timing en muzikaal vakmanschap allemaal in één”.

https://www.facebook.com/fabianmusic/

Daeyeon Shin – hij zit momenteel in het derde jaar van de Jazz opleiding aan Codarts en treedt regelmatig op met het jazz trio Daeyeon Shin Trio+. Zij combineren veelal een trio setlist met die van een kwartet, waarbij ook originele muziekstukken van Daeyeon zelf worden gespeeld. Een voorproefje hiervan kan je terugvinden op zijn Soundcloud pagina.
Tijdens Storks Instores zal Daeyeon ook optreden met de muzikanten van het trio, te weten Jurriaan de Kok op bas en Mathijs Mens op de drum.

https://www.facebook.com/daeyeon.shin

Blueberry Kingdom – een samenwerking van singer-songwriter Angelina Moore met andere muzikanten. Deze samenwerking brengt bijzondere optredens tot stand waarbij verschillende muzikale achtergronden en invloeden samen worden gebracht in een verscheidenheid aan liedjes.

https://www.facebook.com/BlueberryKingdomMusic/

Banty Holler – “Roots music for meatheads and anyone else.” Dat is de muziek van Banty Holler. Dit Haagse duo blaast Americana nieuw leven in en speelt daarnaast ook echte roots klassiekers tijdens hun live shows. Ze winnen hiermee steeds meer terrein en kregen al lovende reacties van Maarten Westerveen van VPRO’s De Avonden en Anita Luchies van Radio Capelle’s Undercover.

https://www.facebook.com/bantyholler/

Aysia – al van jongs af aan had Aysia een passie voor verschillende soorten muziek, maar pas vanaf haar 18e levensjaar ging ze echt aan de slag met het vinden van haar stem. Op muzikaal gebied heeft het wonen in Den Haag hierdoor vele deuren voor haar geopend. De persoonlijke voorkeur van Aysia qua muziek gaat uit naar jazz, soul, R&B en pop. Haar doel is echter vooral om haar eigen passie en liefde voor muziek over te brengen aan de luisteraar en mensen te verblijden, ontroeren en inspireren met de muziek die ze maakt.

https://www.facebook.com/aysiamusic

Anj Good Vibes –  ze is een singer-songwriter en spoken word artiest, opgegroeid met de Indiase en Surinaamse cultuur, reggae, R&B en hiphop, haalt Anj haar inspiratie uit meerdere genres, tijden en sounds. Eerder heeft zij gestaan bij, onder andere, House of Poets, Poetry Lounge, Paginagroots en Roots en Routes. Inmiddels is Anj één van de leden van Vocalsz, neemt ze deel aan Poetry Circle 010 en zal ze dus te zien zijn tijdens Storks Instores.

https://www.facebook.com/Nisha.Anj.official/

Alkistis Labropoulou – een Griekse Jazz zangeres, al van jongs af aan zong Alkistis in een koor en vanaf haar achttiende ging ze ook voor verschillende bands zingen. Na in 2012 haar Bachelor voor Musicology te hebben behaald aan de universiteit van Athene en enkele jaren in Griekenland als zangeres te hebben gewerkt, besloot ze naar Nederland te verhuizen om zich verder te ontwikkelen als Jazz zangeres. Dit doet ze aan het Koninklijk Conservatorium – Royal Conservatoire in Den Haag, waar ze momenteel in haar vierde jaar zit.
Voor Storks Instores zal ze optreden met haar Jazz trio Midnight Sound.

Alice – zingen doet ze met hart en ziel en dat straalt ook van haar af wanneer ze optreedt. Met een “big smile on her face” en onder begeleiding van een gitaar zingt ze soul/pop nummers.