EXPOSITIES

Merel Hamers – ze is een visuele verteller die animaties, illustraties, storyboards en strips maakt, gefocust op een sterk verhaal en gepresenteerd met charme en humor. Naast het werken aan commerciële en persoonlijke projecten, geeft ze ook workshops en lezingen en maakt ze deel uit van een zelf publicerende strip CrackBrained Comics die werkt rond thema’s rond de psychiatrie.

Kate Varady – ze is grafisch ontwerper, illustrator en parttime werkzaam als merk kleermaker en illustrator bij MOUNTAIN Den Haag. Ze houdt van tekenen, schetsen, ontwerpen, concept, verpakken, branding, koken, ontdekken, lachen en nog veel meer.

Nynke Boelens – ze is een illustrator en werkt aan opdrachten of ideeën die ze zelf heeft geïnitieerd. Als ontwerper vertelt ze graag verhalen met haar producten, ze houdt ervan om te experimenteren met materialen en in het (maakproces van iets te duiken.

Mietta Várszegi Illustrations – Haar passie is het ontwerpen van lifestyle-producten, maar vooral producten die meer zijn dan alleen gebruiksvoorwerpen. Door middel van een helder concept en unieke illustraties, zorgt ze ervoor dat deze producten een beleving bieden. Dit concept past ze toe op alles van servies, woontextiel en overige interieuraccessoires tot cadeauartikelen, modeaccessoires en wenskaarten.

Nastia Cistakova –  ze komt exposeren tijdens onze debuut editie! Nastia is een illustrator. Ze is boos op de wereld dus probeert ze met een hoge dosis humor, absurditeit en brutale uitspraken mensen wat langer stil te laten staan bij diverse onderwerpen. Haar hart gaat sneller kloppen van t-shirt teksten, mensen in scootmobielen, knalblauw en de ‘shhh-oorlog’ in de stiltecoupé.

Romee van der Schoot – Animation & Design – De tweeëntwintigjarige Romee is pas afgestudeerd aan de kunstacademie AKV St.Joost. Ze houdt zich vooral bezig met stop motion-animatie, 2d-animatie, illustratie en kalligrafie. Ze heeft ook een passie voor het organiseren van kunstgerelateerde evenementen.

Jerney de Wilde – Tekenatelier & Zeefdrukstudio Wilde Meijs – komt exposeren tijdens onze debuut editie. Jerney is een kunstenaar uit Den Haag en maakt voornamelijk tekeningen, prenten en boeken, ontwerpen als freelance illustrator en teken- en grafielessen. Ze heeft Illustratie en Beeldende Kunst gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Thecla Jorna – Aan de Hoge school voor de Kunsten in Utrecht is ze opgeleid als grafische vormgever. Sinds haar afstuderen in 1998 richt ze zich op het maken van autonoom werk. Haar werk bestaat onder andere uit het maken van foto-objecten en realiseren van projecten.

Cynthia Lim – Ze heeft de opleiding Illustratie aan de kunstacademie in Zwolle afgerond en woont en werkt sinds drie jaar in Den Haag. In haar recente vrije werk komen kleine vos-figuren voor die ze laat ronddwalen in gedetailleerde omgevingen. Haar tekeningen kenmerken zich door verstilling en een vleugje absurditeit.

Hannah Aletta Photography – Hannah Jacobs (1997) houdt zich graag bezig met schrijven en kunst- en portretfotografie. Daarnaast behoren concerten en festivals tot haar natuurlijke habitat. Hannah rent rond op kunstacademies, knuffelt iedere kat die ze tegenkomt en verdrinkt haar kamer in planten.

 Aleidland.nl – illustrator – komt exposeren tijdens Storks 070 Instores! Aleid Landeweerd werkt al ruim twintig jaar als professioneel illustrator en designer voor educatieve uitgevers, kranten, magazines en communicatiebureau’s. Ze heeft werk gevarieerd van zwart/wit zeefdrukken van illustraties die ze maakte bij columns van Martin Bril, een serie cartoons, maar ook een rawdraw serie recente robuuste tekeningen.

 

Arjanne.nu – komt exposeren tijdens ons festival. Haar werk is te omschrijven als positief, emotioneel en komisch. Ze gebruikt veel humor in haar werk en daarom staat ze vooral bekend door haar strips en cartoons. Tijdens Storks Instores gaat ze beelden van haar graphic novel De Verloren Moeder exposeren.

 Annelies de Haan illustratie – Annelies is illustrator en grafisch vormgever. De natuur, zee, landschap en vogels inspireren haar en laat ze graag terug komen in de illustraties die ze maakt. Haar werk is vaak subtiel, realistisch of juist vervreemdend.

Saskia Heijmans Illustratie – Saskia is op haar derde begonnen met tekenen en doet dat nog steeds. Zij heeft in 1994 de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten afgerond in de richting autonoom beeldend kunstenaar. Tegenwoordig richt zij zich op illustratie.

Cheyenne van der Kleij – Het thema van haar werk is eten met een lente sfeer. De stijl zal zoals deze illustratie worden; kleurrijk en een mix van potlood met een digitale uitwerking. Verwacht een serie met ongeveer vijf illustraties te zien in Instock Den Haag vanaf zaterdag 26 mei.